Dít is het enige echte recept voor ouderwetse appelbeignets!

Oud en nieuw staat voor de deur; dat betekent dat we ons nog een keer te buiten mogen gaan aan allerlei lekkere snacks voordat we ons echt aan onze goede voornemens moeten houden en een beetje slank moeten gaan eten. Voor nu is het nog even tijd voor lekkers: zo maak je de lekkerste appelbeignets!

Dit heb je nodig:
voor 10-12 stuks – 30 min bereidingstijd

200 gram zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
300 milliliter melk
arachide- of zonnebloemolie, om te frituren
100 gram rietsuiker
1 theelepel gemalen kaneel
2 moesappels
appelboor
Zo maak je het:

Zeef het bakmeel samen met een beetje zout boven een grote kom. Voeg de vanillesuiker aan het mengsel toe en schenk beetje bij beetje de melk erbij. Klop het geheel tot een glad beslag.
Verhit de olie in een frituurpan. Meng in een diep bord of in een schaal de kaneel met de rietsuiker. Haal met een appelboor de klokhuizen uit de appels. Schil de appels en snijd ze in ringen.
Haal met behulp van een vork alle appelringen door het beslag en laat de ringen in de hete olie zakken. Draai na 2-3 minuten om en bak nog 2-3 minuten.
Haal de appelbeignets uit de olie en haal ze door de kaneelsuiker heen. Let op: frituur niet meer dan 4-5 appelringen tegelijkertijd.

Reacties