Je vult eerst een schaal met aardappels en uien.. 30 minuten later? Wat een recept!

De herfst is aangebroken en het is weer tijd voor warm Nederlands eten op tafel!
Het grootste voordeel van deze maaltijden is het feit dat het vrij makkelijk en snel te bereiden is. Het recept dat we nu voor jou hebben gevonden is er eentje om in te lijsten.. Wat lekker zeg!

Het duur ongeveer 30 minuten in de oven en als het klaar is zal jouw familie verbaast zijn over deze lekkernij! Aardappel “a la daupinoise” heeft precies alle ingrediënten voor een geweldige maaltijd. Bekijk nu hieronder het simpele recept.

Aardappel dauphinoise
1-19

Dit is de snelle versie van de klassieke aardappelschotel van meesterchef Jamie Oliver. Er wordt niet alleen gezegd dat de romigheid je naar de hemel zal dragen, maar het duurt ook maar 30 minuten om het te bereiden.

Begin met het snijden van een kilo gewassen aardappels. Doe hetzelfde met ongeveer 1-2 rode uien – dit helpt echt heel erg om de juiste smaken te accentueren.

Doe twee kopjes room en een goede hoeveelheid zout en peper over de schotel heen.

2-14

Vanaf dit moment gaat het recept een nieuwe en interessante wending nemen.

Gooi kokend heet water over het mengsel van onder andere aardappels en uien. Volgens Jamie Oliver is dit en briljant trucje om ervoor te zorgen dat het kookproces meteen van start gaat.

3-12

Wanneer de pan voor ongeveer een kwart gevuld is met kokend water, doe je het gasfornuis aan en laat je de aardappels boven het fornuis koken.

Terwijl het water kookt, voeg er dan 4-5 ansjovis voor de smaak aan toe, net als wat versgemalen knoflookteen. Voeg er nu 2 laurierbladen, parmezaanse kaas en verse tijm aan toe – of andere kruiden die je lekker vindt!

Dek de pan nu af met folie en laat de pan staan, dit zorgt ervoor dat de aardappels gaan koken. Doe dit ongeveer 6 minuten lang.

Verwijder nu het folie – en het wordt tijd voor de laatste stap!

Strooi nu een goede portie geraspte parmezaanse kaas over de schotel heen, en doe het in de oven. Zorg wel dat de oven op 200 graden Celsius staat.

4-7

Na 15 minuten in de oven te hebben gezeten, is deze magische aardappelschotel klaar om uitgeserveerd te worden!

Ziet dit er niet verrukkelijk uit?

5-5

Bekijk nu hieronder de video voor de instructies:

Reacties