Ze kookt en schilt aardappelen, een paar ingrediënten later? Perfect Spaans recept!

Ik ben gek op de Spaanse keuken. Ik wilde dit recept een tijd geleden al plaatsen maar ben het even uit het oog verloren. Gelukkig vond ik het weer terug, want dit is echt een topper! Meer Spaans dan dit kan het waarschijnlijk niet namelijk!

Dit is een Tortilla de Patatas( aardappeltortilla ) recept. Het gerecht heeft een unieke smaak en je kunt het variëren naar eigen stijl. In de video laten ze op een simpele manier zien hoe je dit heerlijke hapje kunt bereiden, zelfs als je geen keukenprins(es) bent.

tortilla

De ingredienten van de tortilla:
-500 g aardappelen
-extra vergine olijfolie
-150 g bloem
-1 ei
-100 g ham
-100 g kaas
-peper en zout

Kook de aardappelen , schil en pureer ze. Voeg het ei toe en zout en peper naar smaak.

recept

Daarna voeg je de bloem toe en meng je het mengsel door elkaar, zorg dat het kneedbaar is

bloem

Verdeel de puree in twee delen en vorm twee schijven. Vet een pan in met olijfolie en plaats hier de eerste schijf puree in. Bekleed deze laag met ham en kaas en plaats de tweede schijf erover.

aardappeltortilla

Bak de tortilla aan beide zijden goudbruin. Keer de tortilla met behulp van een bord. Je aardappeltortilla is nu klaar om opgegeten te worden!

bakken

Bekijk voor alle stappen even de video hieronder en vergeet hem niet te delen als jij het ook gaat uitproberen!

Reacties