Maak deze heerlijke kaneel haasjes dit weekend, het ultieme paas recept!

Het is weer paasweekend dus met andere woorden: Lekker veel eten! Ik ben dol op dit weekend en vind het heerlijk om mijn geliefden te verrassen met lekkere recepten. Wij hebben een paasrecept gevonden waar je echt heel erg gelukkig van zult worden , kaneel paashaasjes!


Bron: Leukerecepten.nl

Wat heb je nodig?
1 blik croissantdeeg large
1 ei
75 gr donkere basterdsuiker
2 theelepels kaneel
2 eetlepels zachte boter

Hoe maak je deze haasjes?
Verwarm de oven op 200 graden. Meng de suiker met kaneel in een kommetje. Rol het croissantdeeg uit en druk alle naden goed aan elkaar tot 1 grote lap deeg. Besmeer deze met de boter en bestrooi met de kaneelsuiker. Snijd 8 dunne repen van het deeg over de lange zijde. Snijd de repen op ca. ⅔ door en rol het langste stuk op tot een rondje en leg op de bakplaat met bakpapier.

kaneel_haasjes_01.jpgkaneel_haasjes_02.jpgkaneel_haasjes_03.jpg
Halveer het overgebleven stuk reep en maak hier 2 oortjes van door ze te buigen en vast te maken aan het rondje. Doe dit bijvoorbeeld met een vork. Je kunt de oortjes het beste een beetje plat drukken anders bestaat de kans dat ze tijdens het bakken omvallen.

kaneel_haasjes_04.jpgkaneel_haasjes_05.jpgkaneel_haasjes_06.jpg
Klop het ei los en bestrijk de haasjes hiermee. Bak ze in ca. 15 min mooi bruin in de oven. Je kunt ze een dag van te voren maken en goed afdekken en de volgende dag een paar minuten opwarmen in de oven, maar vers zijn ze wel het allerlekkerste.

Reacties