Prachtige combinaties die je nog nooit op deze manier hebt gegeten? Dit is Restaurant MOER!

Tijdens Valentijnsdag 2017 is er een mooie liefde ontstaan aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Restaurant Moer opende daar zijn deuren in een oud garagepand. Het restaurant is zijn afkomst niet vergeten en refereert aan de garage met sleutels en moer(en) aan de muur. Het ruime pand is prachtig aangekleed met groen aan de muur, een mooie open keuken en veel tafels om te lunchen en dineren.

Beeld: Pam Kat Photography

We worden verwelkomd door een attente gastheer die direct uitlegt wat Moer precies inhoudt: een restaurant waar de nadruk ligt op de groenten en vis/vlees niet de hoofdzaak is. De producten zijn biologisch en de chef werkt met veel lokale producten.

We kiezen voor een verrassende 4-gangen lunch van de chef. Het voorgerecht bestaat uit waterkers met hazelnoten, rettich, nashipeer, gestoofde prei, panna cotta van geitenmelk en aan tafel afgemaakt met een bouillon van waterkers. Vooral het peertje valt enorm op. Persoonlijk hadden wij nog nooit een Nashipeer gegeten, dit is een zoete peersoort uit Azië. De toon is meteen gezet met unieke recepten en combinaties van producten.

Het tussengerecht bestaat uit zuurkool met mosterdzaad, schuim van zuurkool met dille, terrine en chips van paarse aardappel en zoete aardappel. Wederom een bijzondere combinatie. Wel erg veel voor een tussengerecht, maar dat hoeft natuurlijk geen minpuntje te zijn. Je proeft dat alles enorm vers is!

Dan het hoofdgerecht: dit is het enige gerecht dat vlees bevat. Dit maakt het vlees extra lekker. Wij hebben het idee dat Moer alleen vlees/vis verwerkt in recepten als het echt een toevoeging is op de groenten. Het vlees is heerlijk mals en de puree is geweldig. De foto hieronder zegt eigenlijk wel genoeg lijkt ons? Mmm..

Bij het toetje konden we niet kiezen tussen het kaasplankje of het zoete dessert. Om dit enorme probleem op te lossen besloten we beiden te nemen. Het dessert was een chutney van pompoen met rode peper, crème van pompoen met witte chocolade, mousse van laurier, karnemelkijs en bloedsinaasappel. Zeer verrassend en uniek. Nog nooit hebben we deze combinatie ergens gegeten, echt een pluspunt! Alles proeft vers en de bloedsinaasappel maakt het helemaal af. Een ware kers op de taart.

Conclusie? Wil je goed, biologisch en uniek uit eten gaan? Ga dan zeker naar Moer. Zelfs voor niet-vegetariers is dit geweldig. Je mist in geen enkel gerecht vlees of vis en de combinaties zijn geweldig gevonden. Niet voor niets krijgt dit restaurant hele hoge cijfers op onder andere tripadvisor. Wij zijn fan en kunnen niet wachten om weer bij Moer aan te schuiven. Het leuke van Moer is ook dat ze de kaart constant veranderen waardoor je elke keer weer verrast zult worden. Wat ook heel fijn is het feit dat alles biologisch is en kwaliteit voorop staat maar dat Moer er voor kiest niet overdreven hip te doen of gebruik te maken van deze hype. Je voelt dat er liefde in de menu kaart en elk gerecht zit.

Naast de gebruikelijke lunch en diners hebben ze ook een gin-tonic avond op de Dinsdag/Ginsdag, dit breekt zo lekker de week! Kijk op http://www.restaurantmoer.nl om te reserveren. Het is de komende weken restaurantweek en Moer doet hier ook aan mee. Neem een kijkje op Restaurant week om gebruik te maken van deze deal. Actie loopt tot en met 21 maart.

Reacties