Recept: geflambeerde karamel banaan met bourbon whiskey en vanille-ijs

Koken met alcohol kan heel lekker zijn. We hebben al heel wat variaties gemaakt met Licor 43 en nu is het tijd om iets te maken met bourbon. Deze geflambeerde bananen zijn heerlijk als toetje en we krijgen er geen genoeg van. Het is heerlijk zoet en smaakvol met een lichte smaak van whiskey. Wij zijn fan, wanneer ga jij dit maken?

Ingrediƫnten
55 gram boter
100 gram bruine suiker
een snufje kaneel
2 bananen, gehalveerd door de lengte
60 milliliter bourbon
2 bolletjes vanille-ijs

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediƫntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

Doe de boter, suiker en kaneel in een pan op middelhoog vuur.
Breng het mengsel al roerend aan de kook, en wacht dan tot de suiker volledig is opgelost en er een karamelsaus vormt.
Doe de bananen in de pan met de platte kant naar beneden.
Bak ze 2 minuten mee en draai ze vervolgens om. Bak ze wederom 2 minuten.
Giet nu de bourbon bij de bananen, maar ga zelf een stukje van de pan af staan.
Pak de pan even op en laat de bourbon door de plan glijden, door de pan te bewegen.
Steek de alcohol aan met een aansteker met een lange nek.
Als de alcohol flambeert beweeg je de pan opnieuw, zodat je het vuur dooft.
Haal de bananen uit de pan en gier er wat saus overheen.
Maak het af met een bolletje vanille-ijs en eet smakelijk!

Reacties