Recept: jachtschotel met runderstoofvlees

Nu het weer steeds kouder en grimmiger wordt, hebben we de neiging om ook onze gerechten hierop aan te passen. De ovenschotels, stamppotten en stoofgerechten komen langzamerhand weer op tafel te staan. Nog een gerecht dat perfect in dit rijtje past is de jachtschotel met runderstoofvlees!

Ingrediënten
1000 gram runderstooflappen
400 milliliter runderbouillon (van blokje)
2 eetlepels azijn
1 theelepel suiker
2 blaadjes laurier
2 kruidnagels
2 eetlepels bloem
Klont boter om in te bakken
1 klein blikje tomatenpuree
1 grote zure appel
2 uien
400 gram wortelen
250 gram champignons
Snuf kaneel naar smaak
800 gram aardappelpuree

Zo maak je het:

Snijd het rundervlees in blokjes en meng het in een grote schaal met de bloem.
Verhit een flinke klont boter in een stoofpan en bak het vlees rondom aan.
Snijd de uien fijn en voeg toe aan het vlees.
Schenk de azijn erbij en voeg de tomatenpuree en suiker toe en roer erdoor. Blus af met de bouillon.
Doe de laurier en kruidnagel erbij en laat 1,5 uur stoven.
Bak ondertussen de champignons in een aparte pan en snijd de wortel in stukjes.
Voeg toe aan het stoofvlees en laat nog eens 2 uur stoven.
Proef of de stoof goed op smaak is en of het rundervlees zacht is geworden.
Maak ondertussen de aardappelpuree en snijd de appel in ringen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het stoofvlees in een ovenschaal. Verdeel de helft van de appelringen er over.
Dek af met puree en verdeel hier de andere helft appelringen over.
Bestrijk de bovenzijde met een beetje boter en bestuif met een beetje kaneel naar smaak.
Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.
Geniet ervan!

Reacties