MMM Heerlijk! Wij hebben HET recept voor de allerlekkerste red velvet cake.

Heerlijk zo’n Red Velvet Cake. Als ik deze taart zie op de kaart, kan ik het niet laten om een stukje te bestellen. Het goede nieuws is dat je nu ook de cake zelf kan maken. Met dit heerlijke recept verras je iedereen! Veel bakplezier:)

BESLAG CAKE
240 ml karnemelk
120 g boter op kamertemperatuur + extra voor invetten
300 g kristalsuiker
2 biologische eieren
1 tl vanille-extract
rode kleurstof (poeder of gel)
20 g cacaopoeder
300 g bloem
1 tl zuiveringszout
1 el appelciderazijn
2 bakvormen met een doorsnede van 20 cm

red-velvet-cake

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de twee bakvormen in met boter en bestuif licht met bloem.

2. klop boter met suiker tot een licht en luchtig mengsel.
Klop de eieren los en voeg ze geleidelijk toe aan het mengels.

3. Meng de karnemelk met 1 theelepel vanille-extract en voeg
de rode kleurstof eraan toe totdat het helder rood wordt.

4. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder.
Voeg al mixend de helft van het karnemelkmengsel bij het beslag,
daarna de helft van het bloemmengsel en vervolgens het restant van de karnemelk.
De cacaopoeder voeg je op het laatst toe. Klop door tot het beslag gelijkmatig gekleurd is.

5. Voeg het zuiveringszout en de azijn toe en meng goed door het beslag.

6.Verdeel het beslag over twee bakvormen en bak ze 30-35 minuten in
de oven. Laat de cake daarna helemaal afkoelen.

ROOMKAASGLAZUUR
240 g roomkaas
120 g boter op kamertemperatuur
600 g poedersuiker
1 tl vanille-extract

1. Meng zachte boter met roomkaas in een mengkom of met een handmixer en klop dit totdat er een goed mengsel ontstaat.
Voeg geleidelijk de poedersuiker toe.

2. Meng vanille-extract tot het mengsel en klop nog 5 minuten door totdat het glazuur licht en luchtig is. Let op dat het glazuur niet te vloeibaar wordt!

3. Leg een theelepel van het glazuur in het midden van een taartschaal of bord en leg hierop één van de afgekoelde cakes. Verdeel met de bolle kant van een lepel een deel van het glazuur over de bovenkant van de cake. Plaats hierop de tweede cake en smeer de rest van het glazuur erop.

Geniet van de red velvet cake.
Laat je ons weten hoe lekker de cake is geworden?

Reacties