Verspil geen tijd en energie meer door pasta in een kookpan te koken – er is een betere manier

Met pasta als een van de meest populaire maaltijden en een favoriet bij kinderen, vinden de meeste ouders dat ze minstens één keer per week in Italiaanse stijl moeten koken, als het niet meer is. De meesten van ons zijn beperkt in de tijd...

De 5 gezondheidsvoordelen van water met gember

Drink jij al regelmatig een kopje gemberthee of water met gember? Gemberwortel geeft een pittige smaak aan je drinken, maar je moet er wel van houden. Maar, wist je dat het drinken van gemberthee of water heel veel gezondheidsvoordelen heeft? Het heeft een licht...

Eet deze 7 voedingsmiddelen nooit op een nuchtere maag (en deze wel)

Zo maak jij altijd de juiste keuzes. Dit kun je beter niet eten Tomaat: ondanks dat tomaten heel veel vitamine C bevatten, hebben ze ook weer zuur in zich. Dit kan een nuchtere maag irriteren. Probeer altijd al wat gegeten te hebben als je deze rode...

Een recept om van te smullen: Hachee

Bij veel Nederlandse huishoudens staat hachee standaard op het menu in de winter. Hachee maken is niet moeilijk, maar toch zijn veel mensen de ‘kunst’ van het suddervlees vergeten. Alles moet snel en niemand neemt de tijd om het vlees lekker lang in de...

Recept: romige spruitjesovenschotel met spekjes

Als kind waren we er niet zo’n fan van, maar nu zijn we er dol op: spruitjes. De kleine kropjes van de spruitkool zijn op diverse manieren te maken en ook nog eens erg gezond. Heb je zin in spruitjes? Maak dan deze overheerlijke...

LEKKER: Dit is het best bewaarde geheim voor het maken van de allerbeste tosti!

Eigenlijk wordt iedereen wel blij van een heerlijke tosti. Het kan je kater ontbijtje zijn, een makkelijke en snelle lunch of een lekker tussendoortje. Het lijkt misschien wel het aller makkelijkste broodje om te maken, maar toch is dit niet helemaal waar. Voor een heerlijke...

17 tekenen van Gluten allergie / intolerantie die je nooit moet negeren

Gluten is tegenwoordig een beetje een geladen woord geworden, maar de waarheid is dat het voor sommige mensen een heel reëel probleem is. Terwijl sommige mensen glutenintolerantie met coeliakie kunnen verwarren, gaan sommige problemen met gluten eigenlijk direct met de darm om. Er zijn...

Voor ‘s werelds beste pastasaus heb je slechts 3 ingrediënten nodig

Vaak denken mensen dat hoe meer ingrediënten er in een gerecht zitten, hoe beter het smaakt. Dit is echter helemaal niet waar, zo bewijst dit gerecht. Want de allerlekkerste pastasaus, bedacht door Marcella Hazan, maak je namelijk met maar drie ingrediënten. Alles aan deze...

Droom recept: chocolade-mayonaisetaart

Als wij een chocoladetaart maken, denken we voornamelijk aan cacao, eieren, bloem en suiker -best veel suiker. Het laatste wat we door het beslag zouden doen is mayonaise. Toch is het een aanrader om het eens te proberen. Door de mayonaise krijgt de taart...

Gebruik eierschalen om je koffie lekkerder te maken

Eierschalen belanden bij ons vaak meteen in de prullenbak of bij het GFT-afval. Best zonde, aangezien je er nog een heleboel dingen mee kunt doen. Zo zitten eierschalen vol met calcium, wat zowel wonderen doet voor je huid als voor je compost. Ook doen...