3 geniale manieren om een stinkende prullenbak tegen te gaan!

Dit zijn DE oplossingen voor een stinkende prullenbak!

Iedereen kent het wel, de kenmerkende geur van een vuilnisbak. Dit is alles behalve prettig natuurlijk! Jammer genoeg ontkom je er niet aan, want je moet je vuilnis natuurlijk ergens kwijt. Als het goed is, verdwijnt de geur zodra je de vuilniszak eruit haalt, maar het voorkomt dat je prullenbak op een gegeven moment net zo erg stinkt zonder vuilniszak als met. Volg wanneer dit zo is de volgende tips tegen een stinkende prullenbak op.

De meeste materialen heb je waarschijnlijk al in huis

Methode 1: Kranten
Pak een aantal kranten en leg deze in lagen op de bodem van je stinkende prullenbak. De kranten zullen alle vieze, stinkende vloeistoffen opvangen en daarmee ook de lucht absorberen. Je kunt de kranten na gebruik gewoon weggooien, waardoor je prullenbak schoon blijft en je hem dus niet iedere keer hoeft te poetsen.

Methode 2: Droogtrommeldoekjes
De lekker ruikende doekjes die je normaal gesproken in je droger stopt, kun je ook in de prullenbak doen. Leg de drogerdoekjes in je stinkende prullenbak en je zult geen last meer hebben van nare geurtjes. Het is ook mogelijk om een beetje wasverzachter op een keukenpapiertje te doen en deze in je prullenbak leggen.

Methode 3: Geurzakje
Je kent het wel, die geurzakjes die je in je kast plaatst om er voor te zorgen dat deze lekker ruikt. Je hoeft je geld niet te verspillen aan dure zakjes voor de prullenbak, want je kunt deze prima zelf maken! Neem een koffiefilter en vul deze aan met baking soda. Knoop de filter dicht met een beetje flosdraad en leg het zakje in de stinkende prullenbak. Baking soda neemt vieze geurtjes op waardoor je er geen last meer van hebt!

Reacties