5 voedingsmiddelen die je het beste kunt eten bij hoofdpijn

Amper alcohol drinken is helaas geen garantie dat je geen hoofdpijn zult krijgen. Te veel cafeïne drinken kan het ook veroorzaken en daarnaast zijn er nog tig andere redenen waarom een hoofdpijn opeens kan opzetten. Hopen dat het overgaat is een optie, maar je kunt de hoofdpijn ook tegengaan door deze dingen te eten.

Deze voedingsmiddelen zijn het beste voor een hoofdpijn.

Water

Er is een kans van 99 procent dat je al lang wist dat water goed voor je is, maar we gaan het je toch nog een keertje vertellen. Uitdroging is een van de grootste oorzaken voor hoofdpijn, dus die acht glazen water per dag zijn echt geen overbodige luxe. Nog niet overtuigd? Uit een onderzoek uitgevoerd in 2012 onder 50 mensen toonde aan dat hoofdpijnsymptomen bij 47 procent van de participanten afnam nadat ze meer water dronken.

Voedsel laag in sodium

Uit een ander onderzoek blijkt dat mensen die minder zout eten minder snel last hebben van hoofdpijn dan mensen die veel zout eten. Een makkelijke manier om minder zout te eten is door bewerkt voedsel te vermijden.

Amandelen

Gek op amandelen als snack? Snoep dan maar lekker verder. Uit een onderzoek uitgevoerd in 2009 blijkt dat mensen die regelmatig last hebben van migraine vaak een laag magnesium level hebben. Laat amandelen nu net rijk zijn aan magnesium. Heel duidelijk wordt niet aangetoond dat amandelen kunnen bijdragen aan het oplossen van hoofdpijn, maar het is zeker het proberen waard.

Lees op de volgende pagina welke voedingsmiddelen een hoofdpijn nog meer kunnen verhelpen.

Reacties