Dit is hoe je voortaan de lekkerste gefrituurde garnalen maakt met de Airfryer!

Frituren is heerlijk, daar zijn we het allemaal wel over eens. Helaas is het geen gezonde vorm van eten en daarom is de airfryer uitgevonden. Zonder toegevoegd vet is dit een veel magere vorm van frituren en meestal is het nog even lekker ook! Garnalen gooien we ook weleens in de frituur, maar vandaag doen we het anders. We maken ze namelijk in de Airfryer! Het is een heerlijk alternatief en zo gepiept.

Makkelijker wordt het niet.

Ingrediënten:
500 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
2 eieren
45 gram paneermeel
1 ui, gesnipperd
1 theelepel gember
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel peper

Wat moet je doen?
Verwarm je Airfryer voor op 180 graden.
Kluts de eieren in een kom en doe het paneermeel, de ui en andere kruiden in een andere kom.
Doop elke garnaal eerst in het ei en vervolgens in de paneermeelkom. Zorg dat de hele garnaal bedekt is met paneermeel.
‘Frituur’ de garnalen nu 10 minuten in de Airfryer, waarna je ze omdraait en nog 10 minuten laat bakken.
Heerlijk met een pittige saus!

Reacties