Ben je dol op een broodje filet américain? Zo maak je het gewoon zelf!

Een broodje filet américain is ontzettend populair in Nederland. Veel mensen eten het dagelijks met een gekookt eitje en wellicht ook nog met een beetje mayo en ui. Als je de Keuringsdienst van waren hebt gezien, weet je dat filet américain niet altijd puur rundvlees bevat, maar soms een mix van varkensvlees en rundvlees bevat. Het kan ook wel eens zo zijn dat jouw filet américain uit de supermarkt al een week oud is, omdat het goed wordt gehouden door vele conserveringsmiddelen. Veel verstandiger en ook veel lekkerder dus om het zelf te maken. Lees snel wat je ervoor nodig hebt en hoe je te werk gaat!

filet

– 300 gr. verse rundertartaar
– 2 eetlepels mosterd
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels mayonaise
– Scheutje worcestersaus
– Scheutje tabasco
– Snufje peper en zout

Bereidingswijze
1. Doe de rundertartaar, paprikapoeder, mayonaise, mosterd, een scheutje worcestersaus en tenslotte ook een klein beetje tabasco in de keukenmachine.

2. Zet de keukenmachine aan en laat hem draaien tot je een gladde mix hebt.

3. Doe de filet américain in een schaaltje en voeg naar smaak een beetje peper en zout toe. Als je de filet nog pittiger wilt maken, kun je er een beetje tabasco bij doen.

Je kan maximaal 2 dagen genieten van deze filet américain als je het goed gekoeld in de koelkast bewaard. Eet smakelijk alvast!

Reacties