Churros uit de airfryer? Zo doe je dat!

Het is nog niet eens zo lang geleden dat churros de harten van vele Nederlanders veroverden. Het Spaanse hapje heeft wel wat weg van de oerhollandse oliebol, maar dan net even anders. Vooral wanneer je ze rijkelijk dipt in Nutella heb je een ware traktatie aan de deegstengels. Het is alleen zo’n gedoe om het klaar te maken. Of toch niet? Op deze manier kun je churros bereiden in je airfryer!

Ingrediënten
240 milliliter water
120 gram ongezouten boter
Snufje zout
130 gram bloem
3 eieren
50 gram suiker + 50 gram suiker
Theelepel kaneel

Zo maak je het:

Zet een pannetje op middelhoog vuur en breng hierin het water aan de kook.
Doe de boter, zout en de eerste 50 gram suiker in het pannetje en laat dit opstaan tot de boter is gesmolten en de suiker is opgenomen in het water.
Voeg daarna de bloem toe en roer tot het met het boterwater is vermengd.
Haal het pannetje van het gas en laat het mengsel een beetje koelen. Voeg daarna een voor een de eieren toe. Zorg dat het ei volledig is opgenomen voordat de volgende wordt toegevoegd.
Laat het beslag daarna volledig koelen en doe het daarna in een spuitzak.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit lange (of juist korte) repen. Zet het daarna een half uurtje in de vriezer zodat de churros wat harder worden.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden en doe de churrosreepjes daarna in de airfryer. Laat de churros in 6 minuten gaar worden in de airfryer.
Meng de rest van de suiker en kaneel in een kommetje en haal de churros daarna door de kaneelsuiker. Daarna zijn de churros klaar.
Eet smakelijk!

Reacties