DE allerlekkerste zomerse pastasaus maak je met slechts 3 ingrediënten!

Wanneer het buiten hartstikke warm is, heb je én geen zin om lang in de keuken te staan én waarschijnlijk geen zin in een zware, winterse maaltijd. Als je toch voor een pastaatje kiest, dan kun je hem het beste lekker zomers maken met zo min mogelijk ingrediënten.

Ingrediënten
4 grote vleestomaten, gepeld, ontpit en gesneden
14 lente-uitjes, 4 gesneden
60 milliliter olijfolie, plus een beetje
Zout
Peper
Pasta naar keuze

Zo maak je het:
Doe 3/4 van de tomaten samen met de gesneden lente-uitjes en 60 milliliter van de olijfolie in een blender. Mix tot een grove puree.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan en sprenkel olijfolie over de hele lente-uitjes. Breng ze op smaak met zout en peper en grill ze aan beide kanten op hoog vuur ongeveer 1 minuut per kant totdat ze lichtelijk verkoold en zacht zijn.
Leg de gegrilde lente-uitjes op een snijplank en snijd ze in stukjes. Kook in een ruime pan pasta volgens de aanwijzingen op de verpakken.
Giet de pasta af en doe in een bord of kom. Voeg de pastasaus en de gegrilde lente-ui toe en hussel goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en voeg als laatste de gehakte tomaten toe. Eet smakelijk!

Reacties