Deze chocoladetaart met een bodem van popcorn en topping van pindakaas is om te watertanden

Ben jij iemand die geen film kan zien zonder popcorn erbij te eten? En eet jij ook zo graag pindakaas met hagelslag op brood? En wat denk je van chocola met popcorn? Deze taart combineert alles in één goddelijke combinatie. Met een bodem van popcorn, een vulling van chocolade en een topping van pindakaas is deze chocoladetaart om te watertanden.

Een feestje op je tong.

Ingrediënten
2 eetlepels boter, ongezouten
200 gram marshmellow
160 gram pindakaas
80 gram popcorn, gepopt
boter of bakspray, om in te vetten
350 gram pure chocolade
350 gram melkchocolade
350 milliliter slagroom
4 eetlepels poedesuiker
2 theelepels vanille-extract
3 eetlepels melk

Zo maak je het:
Smelt de boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg zodra de boter gesmolten is de marshmallows toe totdat deze ook beginnen te smelten. Voeg dan 80 gram van de pindakaas toe en blijf roeren totdat alles gesmolten is. Haal de pan van het vuur.
Voeg de popcorn toe aan de pan en roer om de popcorn te bedekken met het plakkerige mengsel. Laat het zo’n twee minuten afkoelen.
Vet een springvorm van 23 centimeter in en druk de popcorn op de bodem en zijkanten met de bolle kant van een lepel. Probeer een gelijkmatige laag te creëeren. Zorg dat de zijkant van de springvorm tot de helft met het popcornmengsel bedekt is. Zet dit even aan de kant.
Doe alle chocolade in een hittebestendige kom en smelt dit in de magnetron. Gebruik een grote kom, want je gaat hier straks nog slagroom aan toevoegen. Haal het mengsel er iedere 30 seconden uit om even te roeren totdat het gesmolten is. Zet het aan de kant om even af te koelen.
Klop intussen in een andere kom de slagroom tot stijve pieken. Voeg dan de 3 eetlepels poedersuiker en 1 theelepel vanille toe. Klop om te mengen.
Vouw de slagroom door de gesmolten chocolade.
Lepel het slagroom-chocolademengsel op de popcorn bodem en strijk glad.
Meng in een kleine kom de overige 80 gram pindakaas, 1 eetlepel poedersuiker, 1 theelepel vanille en de melk tot een glad mengsel. Lepel dit in een spuitzak of plastic zakje.
Knip een klein gaatje in het plastic zakje of de spuitzak en spuit evenredige lijnen over het chocolademengsel. Gebruik daarna een satéprikkertje of tandenstoker om haaks over de gespoten lijnen te trekken. Hiermee maak je een prachtig patroon op je taart.
Zet de taart in de koelkast en laat hem minstens vier uur opstijven.
Haal de springvorm om de chocoladetaart vandaan en serveer.
Geniet ervan!

Reacties