Deze heerlijke gehaktballetjes in tomatensaus met extra veel groenten zijn een sensatie!

Deze heerlijke gehaktballetjes met extra groenten kun je eten als snack bij de borrel of verwerken in een overheerlijke pastasaus. Doordat er extra veel groenten in deze balletjes zitten zijn ze ook nog eens supergezond! Een echte win-win situatie dus.

Wat heb je nodig? (genoeg voor 4 personen)
Voor de gehaktballetjes

500 gram (runder)gehakt
1 grote wortel
125 gram champignons
1 ui
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 ei
125 gram paneermeel
1 of 2 knoflooktenen
1/2 courgette
1 theelepel Provençaalse kruiden
peper en zout naar smaak
olijfolie om in te bakken
Voor de saus

1 ui
peper en zout naar smaak
1 knoflookteen
een kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
1 theelepel suiker
400 gram (gepelde) tomaten in blik
1 eetlepel olijfolie

Lees op de volgende pagina het recept met uitleg:)

Zo maak je het:
Snijd de wortel, ui, champignons en courgetten in kleine blokjes.
Verhit wat olijfolie in een (braad)pan en fruit de ui. Voeg de geplette of geperste knoflooktenen toe en na ± 2 minuten de overige groenten.
Stoof de groenten beetgaar, breng op smaak met wat peper en zout en laat dit vervolgens afkoelen.
Meng de groenten met het gehakt, ei, Parmezaanse kaas en paneermeel. Mix alles goed door elkaar, totdat er een stevige structuur ontstaat. Voeg eventueel wat meer paneermeel toe als de gehaktmix niet stevig genoeg aanvoelt. Voeg tenslotte wat peper, zout en de Provençaalse kruiden naar smaak toe.
Rol de gehaktballetjes ter grootte van pingpong-balletjes. Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak ze hierin bruin en gaar.
Maak ondertussen de saus door de ui te snipperen en de knoflookteen te persen.
Verhit een (saus)pan met olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
V0eg de tomaten, de kruidentuil, suiker en peper en zout naar smaak toe. Laat dit ±20 minuten sudderen.
Voeg tenslotte de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus en gaar deze nog ± 5 minuten met de saus mee.

Reacties