Deze kipkapsalon is makkelijk te maken, enorm lekker en ook nog eens gezond!

Een kapsalon is denk ik wel mijn alltime favoriete snack. Het vult, is lekker en niet erg gezond.. Maar niet te weerstaan. Het enige is dus dat een kapsalon boordevol calorieën zit.. Niet ideaal als je op gewicht wilt blijven of juist wilt afvallen. Een normale kapsalon bevat al snel 800 kilocalorieën waardoor je al snel aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid zit. Maar wij hebben nu een gezond alternatief dat qua smaak zeker niet onderdoet voor het ongezonde broertje!

gezonde-kapsalon-maken-


Om een gezonde kapsalon te maken heb je dus gezonde friet, saus en vlees nodig. Wij hebben op een rij gezet wat je voor ingrediënten nodig hebt:

1 grote zoete aardappel
2 kipfilets
1/2 kropsla
1 tomaat
1/2 komkommer
Geraspte 20+ kaas
Anderhalve el, olijf olie of kokosolie
kip kruidenmix of peper en zout
Frisse tzatziki salade van de AH
Indonesische sambal

Hoe ga je te werk?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Snij de zoete aardappel in frietjes, snij de kipfilets in reepjes, tomaat en komkommer in plakjes en de 1/2 kropsla in sliertjes.
3. Leg de gesneden zoete aardappel friet in een kom, mix de (kokos)olie samen met peper en zout of kipkruiden goed door elkaar.
4. (LET OP!) Leg de zoete aardappel friet verspreid op een bakplaat anders worden de frietjes niet gaar (gebruik hier bakpapier voor)
5. Totale baktijd is 25 min, zorg er voor dat je de zoete aardappel friet op de helft van de totale tijd omdraait.
6. Begin na het omdraaien van de zoete aardappel friet met het gaar bakken van de kipfilet reepjes
7. Ben je klaar met de bereiding, dan kan je beginnen met de opmaak van de ovenschaal en verhoog alvast de temperatuur van de oven op 240 graden
8. Leg eerst de zoete aardappel friet in een ovenschaal en daarna de kipfilet reepjes, strooi vervolgens de geraspte kaas erover
9. Zet de ovenschaal 5 min in de oven tot de kaas gesmolten is
10. Tot slot, garneer de kapsalon met rauwkost, sambal en de frisse tzatziki salade.

Eetsmakelijk!

Reacties