Deze koolhydraatarme stamppot andijvie met spekjes is veel gezonder en net zo lekker!

Zodra de winter weer dichterbij komt grijpen we massaal naar het zwaardere voedsel, zoals stamppotten, stoofpotjes en ovenschotels. Heerlijk natuurlijk en met die kou kun je wel wat extra energie gebruiken! Maar al die stamppotten zitten wel stampvol met koolhydraten en als je ook in de herfst en winter een beetje op je figuur wilt letten is dat niet altijd heel wenselijk.

Maar wist je dat je ook een heerlijke koolhydraatarme stamppot kunt maken, zonder in te boeten aan smaak?

Het enige wat je hoeft te doen is de aardappelen te vervangen door iets anders wat minder calorie- en koolhydraatrijk is. De ideale kandidaat om aardappelen te vervangen is bloemkool, het heeft een neutrale smaak en je kunt er een heel smeuïge puree van maken. Wel de lusten, niet de lasten!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 stronk andijvie
300 gram bloemkool
50 gram geraspte kaas 30+
1 eetlepel Hüttenkäse
1 snufje nootmuskaat
250 gram magere spekjes
Zo maak je het:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ongeveer 10 minuten met een snuf zout.
Bak de spekjes knapperig en laat uitlekken in een vergiet of op wat keukenpapier.
Doe de bloemkool in een grote pan. Voeg de kaas, spekjes (inclusief vocht), en Hüttenkäse toe. Pureer tot 1 geheel. Breng op smaak met nootmuskaat.
Was en snij de andijvie en voeg toe aan de puree. Even doorroeren en op smaak brengen met peper!
Zin in wat extra’s? Serveer met een zelfgemaakte gehaktbal en jus!

Reacties