Deze spruitjesovenschotel is het droomrecept van elke spruitjes fan!

Als jij gek bent op spruitjes dan is dit de ultieme droom! Een lekkere gevulde ovenschotel geeft altijd energie en deze spruitjesschotel is daar het ultieme voorbeeld van. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te maken als je ons recept stap voor stap volgt!

Wat heb je nodig voor 4 á 5 personen

300 gram spruitjes, schoongemaakt en door de helft gesneden
300 gram gehakt
450 gram aardappelschijfjes
200 á 300 milliliter water
1 ui, fijngesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel kerriepoeder
snufje zout
snufje peper
geraspte kaas naar smaak
olie

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe wat olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes aan tot ze lichtbruin zijn.
Haal ze uit de pan en leg ze apart.
Doe opnieuw een beetje olie in de pan en bak het gehakt rul. Voeg daarna de ui en knoflook toe en bak dit mee.
Doe in een andere pan wat olie en roerbak de spruitjes met wat peper, zout en kerriepoeder voor ongeveer vijf minuten.
Schenk er vervolgens wat water bij en stoof de spruiten tot ze gaar zijn.
Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem, verdeel er daarna het gehakt over en vervolgens het grootste deel van de spruitjes. Leg hier daarna de rest van de aardappelschijfjes over en daarna de spruitjes, strooi er daarna wat kaas overheen.
Doe de schaal voor ongeveer 10 á 15 minuten in de oven.

Reacties