Deze verrukkelijke bananenpudding heb je binnen een kwartiertje gemaakt, zo lekker!

Zin in een lekker fris toetje maar geen zin om hiervoor uren in de keuken te staan? Dan moet je deze bananenpudding echt even proberen! Hij bevat maar een paar ingrediënten en je hebt hem binnen een kwartiertje klaargemaakt. De koelkast doet de rest!

Ingrediënten
225 gram roomkaas
5 bananen
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
480 milliliter melk
1 theelepel vanille-extract
1,5 zakje kloppudding vanille
300 gram crème doublies (AH)
720 milliliter slagroom (vetpercentage 35%)
30 gram poedersuiker

Zo maak je het:

Doe de roomkaas en de gecondenseerde melk in een kom en klop dit op. Voeg de puddingmix, melk en vanille toe en mix tot een glad geheel.
Klop in een andere kom de slagroom op totdat zich zachte pieken vormen. Voeg de poedersuiker toe en ga door met mixen totdat er stijve pieken gevormd worden. Zet tweederde van de room apart.
Schep het het overige roommengsel voorzichtig door het puddingmengsel heen.
Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal met de vanillekoekjes. Snijd de banaan in plakjes en leg deze over de koekjes heen. Houd een paar bananenschijfjes apart.
Verdeel het puddingmengsel over de bananenschijfjes en dek af met de resterende room. Leg nog wat bananenschijfjes op de room ter decoratie en zet de schaal minstens vier uren in de koelkast. Het handigste is om de pudding een nacht in de koelkast te zetten!

Reacties