Dit betekenen de schokken van je lichaam net voordat je in slaap valt!

Als je slaapt, is dit het enige moment waarop al je spieren ontspannen zijn. Tijdens de REM-slaap, de fase waarin je droomt, zijn de spieren van je ledematen zelfs tijdelijk verlamd. Net zoals je slaap in verschillende fases komt, geldt dit ook voor je spieren. Zo kunnen de hersengebieden die zorgen voor waarneming nog wakker zijn, terwijl het gedeelte van je brein dat je spieren aanstuurt al wel slaapt. Hierdoor denkt je wakkere hersengebied dat je valt. Hierdoor ontstaat er een reflex in al je spieren om je overeind te houden en ontstaat er een schokje in je lichaam.

Ook stress kan een rol spelen. Uit onderzoek is gebleken dat een schok vaker voorkomt wanneer je heel moe bent of niet comfortabel ligt.

Maak je dagelijks of gewoon heel vaak een slaapstuip mee? Dan zou het kunnen dat je te maken hebt met een periodieke ledemaatbewegingsstoornis. Dit is een slaapstoornis waarbij de benen en soms ook de armen ongecontroleerde schoppende en schokkende bewegingen maken terwijl je slaapt. Waarschijnlijk merk je dat in de nacht niet eens, maar heb je er wel overdag last van. Omdat je veel beweegt, zorgt het ervoor dat je meerdere keren wakker wordt uit een diepe slaap, waardoor je niet genoeg uitrust en dus moe wakker wordt.

 

Bron: Viva.nl

Reacties