Dit betekenen de witte strepen op je kipfilet!

We kennen natuurlijk allemaal wel de slogan: ‘kip het meest veelzijdige stukje vlees, kip’. Ook wij van ViralFood zijn dol op kip en kunnen niet zonder een heerlijke kipsalade, drumsticks met frietjes of een kippensoep. Het is je misschien wel eens opgevallen dat er in het ene stukje kipfilet meer witte strepen op te vinden zijn, dan op het andere stukje. Volgens een onderzoek van het Italian Journal of Animal Science hebben deze witte strepen een hele belangrijke betekenis.

De witte strepen op je kipfilet zeggen namelijk iets over de gezondheid van de kip. In dit onderstaande filmpje van Compassion in World Farming is te zien dat de witte strepen op een spierafwijking duiden. Dit wordt veroorzaakt door het te snel fokken van kippen.

De spierafwijking zorgt ervoor dat je kip minder proteïnen heeft en veel vetter is. Eigenlijk kunnen we dus zeggen: hoe meer witte strepen je op de kipfilet ziet, hoe meer vet en minder spiermassa het bevat. Volgens een onderzoek van de Universiteit van Arkansas zijn de witte strepen in kipfilet de laatste jaren flink toegenomen. De witte strepen zijn gelukkig niet gevaarlijk voor je gezondheid, maar verminderen wel de kwaliteit van het vlees.

Voortaan toch op de best behandelde biologische kip overgaan?

Reacties