Dit Franse Uien kip recept is ongelooflijk lekker!

We houden ervan dat dit recept in één koekenpan bereidt wordt en in minder dan een uur klaar is, wat betekent dat het veel sneller te maken is dan Franse uiensoep. We raden je aan om lekker veel brood in de saus te dompelen (video onderaan).

Ingrediënten

3 el. olijfolie, verdeeld
1 grote ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
2 tl. gehakte verse tijm
Zout
Vers gemalen zwarte peper
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kippenborst zonder vel, in stukjes gesneden
1/2 theelepel. gedroogde oregano
2 eetlepels bloem
375ml natriumarme runderbouillon
1 zakje gesnipperde Gruyère
Gehakte peterselie, voor garnering (optioneel)

Zo maak je het

1. Verwarm in een grote koekenpan op middelhoog vuur 2 el olijfolie. Voeg uien toe en breng op smaak met zout, peper en tijm. Zet het vuur laag tot medium laag en kook, onder af en toe roeren tot de uien gekarameliseerd en gestoofd zijn, ongeveer 25 minuten. Roer de knoflook erdoor en kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Zet het vuur uit en verwijder het uimengsel. Veeg de koekenpan schoon.

2. Bestrooi de kip in een grote kom met zout, peper en oregano en meng met bloem. Verhit de resterende olie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak tot alles goudbruin en gaar is, ongeveer 8 minuten.

3. Voeg runderbouillon toe en doe de gekookte uien terug in de koekenpan. Breng het mengsel aan de kook, laat het vuur dan opwarmen en laat sudderen tot de kip gaar is en de runderbouillon lichtjes vermindert, ongeveer 10 minuten langer.

4. Voeg Gruyère toe en dek de koekenpan af met een deksel. Kook tot de kaas melig is, ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur en garneer met peterselie. Serveer warm.

Reacties