Dit heerlijke recept met kaas, ei en Spek is de ultieme ontbijt aanrader, Mmmm!

Het is alweer bijna pasen en dat betekent: lekker eten! Het is heerlijk om even wat extra aandacht te geven aan het ontbijt en er met familie en vrienden van te genieten! Wij hebben het allerlekkerste recept voor jou gevonden en het is ook nog eens makkelijk te maken!Dit zijn heerlijke kaas-ei-spek croissants.

Wat heb je hier voor nodig?
1 croissantdeeg verpakking met 6 grote croissants
6 eieren
6 grote plakken spek
1/2 zakje geraspte kaas
Een scheut melk

Brunchbrood

En nu het allerbelangrijkste, hoe maak je het nou precies?
Hoe maak je het?

Je begint eerst met de oven voor te verwarmen op 180 graden Celsius. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier en verdeel hier goed het deeg over. Het is belangrijk dat je er een ster vorm van maakt met in het midden een gat. Plak het deeg goed aan elkaar zodat het tijdens het bakken vooral niet kan loslaten, dat zou natuurlijk zonde zijn.

Pak vervolgens een mengkom en meng hier de eieren in, in combinatie met een scheut melk. Maak vervolgens een heerlijke roerei van de eieren en voeg er een snufje zout en peper aan toe. Zorg dat het roerei niet te gaar is want de krans moet nog in de oven geplaatst worden.

Brunchbrood

Leg op elk uitgestoken stuk deeg een plakje spek en een beetje ei in het begin punt van de flap. Verdeel het ei goed en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Vouw alle croissant dubbel, dit doe je gemakkelijk door het puntje naar binnen te vouwen. Druk het deeg goed tegen elkaar aan en bestrijk het met een beetje ei wat je hebt overgehouden in de maatbeker/mengkom.

Zet de heerlijke croissant-krans voor 25 tot maximaal 30 minuten in de oven. Controleer de krans om de 5 minuten om te kijken of hij al bruin is. Serveer het lekker uit om een leuke versierde tafel, eet smakelijk! Vond je dit een leuk Paasrecept? DEEL het dan vooral verder met je vrienden en familie op Facebook!

Reacties