Dit is de koolhydraatarme versie van aardappelpuree en is super makkelijk te maken!

Ik ben dol op aardappelpuree, maar door de combinatie van aardappelen, boter en melk is het natuurlijk niet heel erg gezond.. Maar wij hebben een heerlijke romige puree gevonden die een stuk gezonder is! Het antwoord is: Bloemkoolpuree!

Wat zijn de ingrediënten? (voor 2 personen)

10 kopjes bloemkoolroosjes
1,5 liter water
1 teentje knoflook
2 eetlepels mayonaise
1/4 theelepel zout
1 eetlepel maïzena
Zo maak je het:

Doe het water in een grote pan en breng het aan de kook.
Voeg de blomkool
Stoom of kook de bloemkoolroosjes en de knoflook in 15 minuten gaar. Lek goed af.
Doe de bloemkoolroosjes samen met de knoflook, mayonaise en het zout in een keukenmachine en blend het geheel door elkaar. Wil je een iets grovere puree? Dan kun je de bloemkool ook zelf stampen.
Doe de maïzena door de puree heen om het wat steviger te maken.

Reacties