Dit is dé reden waarom je beter geen knoflookpers moet gebruiken!

Een knoflookpers is zo’n standaar ding dat iedereen wel in zijn of haar keukenlade heeft liggen. Maar is dit nou eigenlijk wel zo handig en goed? Veel mensen kunnen niet zonder de pers, maar toch blijkt het dat je ‘m beter kunt laten liggen. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

Knoflook verbrandt snel
Als knoflook geperst wordt, zal het in de pan heel snel verbranden. Dit komt doordat de structuur zo fijn is dat het bijna geen kans maakt tegen de kracht van de hete olie. Wanneer de stukjes iets groter zijn, zul je merken dat je de knoflook langer de tijd kunt geven om de smaak ook echt af te geven.

De smaak is minder lekker
Als je knoflook perst, verandert het van smaak. De smaak wordt veel scherper.
Misschien vinden sommige mensen dit lekker, maar veel houden juist van de zachte smaak.

Het verliest structuur
Wanneer je knoflook snijdt, in plaats van perst, bepaal je zelf hoe groot of klein de stukjes zijn. Hiermee kies je dus ook zelf hoe aanwezig je de knoflooksmaak in je eten wilt hebben. Wanneer je knoflook perst, wordt het vaak zo fijn, dat je het niet meer goed proeft.

Reacties