Dit is hoe Gordon Ramsey zijn makkelijke en lekkere versie van Pasta Carbonara maakt!

Mmm.. ik ben gek op de recepten van Gordon Ramsay. Hij is een ster in de keuken en vaak is het ook nog eens vrij makkelijk te bereiden. Nu is er een recept van Pasta Carbonara online verschenen dat we met jullie moesten delen!

Wat heb je nodig voor 4 porties?
400 gram (farfalle) pasta
150 gram gerookte spekjesreepjes
1 teen knoflook, geperst
300 milliliter slagroom
150 gram (diepvries)erwten
60 gram Parmezaanse kaas + extra om te garneren
verse peterselie naar smaak, fijngesneden
verse salie naar smaak, fijngesneden
peper naar smaak
Wat moet je doen?

Kook de pasta volgens de verpakking al dente.
Bak ondertussen de spekreepjes in de pan op een hoog vuur. (Voeg geen extra olie toe, maar laat de spekreepjes bakken in hun eigen vet).
Voeg na 3 á 4 minuten de knoflook toe en bak dit een minuut mee op een middelhoog vuur.
Schenk daarna de slagroom in de pan en breng dit aan de kook. Laat de pan vervolgens op een middelhoog vuur staan voor 5 minuten of tot de saus dikker is geworden.
Voeg de erwten toe en kook deze 3 á 4 minuten mee.
Roer vervolgens de Parmezaanse kaas door de saus.
Giet de past af en voeg dit toe aan de saus. Roer dit goed door elkaar.
Breng de pasta op smaak met peterselie en salie. Voeg eventueel nog wat peper toe.
Verdeel de pasta over de borden en sprenkel nog wat Parmezaanse kaas over de pasta heen.
Geniet van je ‘pasta carbonara’!

Reacties