Dit is hoe je super makkelijk zelf heerlijke Boursin kunt maken!

Wij bij Viral Food zijn dol op de lekkerste recepten met die bekende roomkruidenkaasje. Denk aan een lekkere pasta, kiprecepten of ovenschotels. Maar wist je ook dat je het makkelijk heel lekker zelf kunt maken?

Op een toostje, door de pasta, om je stamppotgerecht op te fleuren. Boursin kun je vrijwel overal door gebruiken. Maar het klassieke kruidenkaasje is best prijzig voor die 150 gram die je ervoor krijgt. Gelukkig kun je het ook zelf maken. In bulk, maar dat laatste hoeft natuurlijk niet. Om te beginnen maken we gewoon een dubbele portie dan die je normaal in de supermarkt koopt. Wil je gewoon een normale portie? Halveer onderstaande ingrediënten dan.

Dit heb je nodig:

200 gram roomkaas
100 gram roomboter
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
Paar stengeltjes vers gesneden bieslook
halve theelepel gedroogde oregano
halve theelepel gedroogde dille
snuf zwarte peper
halve theelepel gedroogde tijm
Zo maak je het:

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen en klop het met een mixer tot het wit wordt. Voeg de roomkaas toe en meng dit met de roomboter.
Hak de teentjes knoflook zo fijn mogelijk, voeg het samen met het zout toe aan de roomkaas. Voeg daarna ook alle andere ingrediënten toe. Roer dit goed en proef daarna of het nog wat nodig heeft. Eventueel kun je nog wat meer kruiden toevoegen.
Laat het daarna een paar uur in de koelkast staan zodat het kan opstijven en zodat de smaak goed intrekt.

Lees hier hoe je met jouw eigen Boursin heerlijke heksenkaas kunt maken!

Reacties