Dit is hoe lang je ieder soort eten in de vriezer kunt bewaren

Wij van de Kookfansredactie stouwen onze vriezers altijd helemaal vol met kliekjes. We koken voor een weeshuis en kunnen vervolgens de helft van het eten in bakjes stoppen voor later. Heel handig, maar het komt ook weleens voor dat we vergeten dat er nog een kliekje in de viezer ligt. Tja, hoe lang lag dát daar al? Kan je het nog eten? Wij hebben een handige lijst opgesteld van hoe lang alles in de vriezer mag liggen voordat het niet meer goed is.

Hoelang voordat de ingevroren nasi niet lekker meer is?

Bevroren

Door eten in te vriezen, stop je het groeiproces van bacteriën. Hierdoor blijft het eten dus langer houdbaar. Maar in de vriezer gaat de kwaliteit van het eten wél omlaag en komen er op den duur bacteriën bij. Zorg er daarom voor dat je eten goed verpakt de vriezer in gaat en dat je de vriezer niet te volstouwt, want daardoor gaat de temperatuur omhoog. Ze de vriezer op ten minste op -18 graden Celsius.

Brood en desserts

Brood en bolletjes: 2-3 maanden
Ongebakken brood: 1 maand
Koekjes: 6-8 maanden
Koekjesdeeg: 3 maanden
Cakes: 2-3 maanden
Appeltaart en vruchtenvlaai: 6-8 maanden
Cheesecake: 2-3 maanden
Muffins: 6-12 maanden
Pannenkoeken: 3 maanden
Vlees

Lam en kalfsvlees: 9 maanden
Varkenskarbonade: 4-6 maanden
Biefstuk: 6-12 maanden
Runderkarbonade: 4-6 maanden
Rosbief: tot 12 maanden
Hele kip/kalkoen: 12 maanden
Delen van kip/kalkoen: 9 maanden
Kalkoen- of varkensgehakt: 3-4 maanden
Rundvlees en kip: 3-4 maanden
Hertenvlees: 3-4 maanden
Ham: 2 maanden
Rauwe hamburgers: 3-4 maanden
Spek: 1 maand
Worstjes: 1-2 maanden
Gefrituurde kip: 3-4 maanden
Gevogelte (gebakken): 4-6 maanden
Vlees (gebakken): 2-3 maanden
Vis en zeevruchten

Bekijk de tijden voor vis, boter, ijs en overige producten op de volgende pagina!

Reacties