Door DIT gekke trucje krijg jij de allerlekkerste en meest krokante spekjes!

Op deze manier worden je spekjes echt krokant
Geen stamppot is compleet zonder heerlijke krokant uitgebakken spekjes. Lekker door de andijvie, boerenkool of hutspot: wij zijn er gek op. Alleen gebeurt het ons vaak dat ze óf verbranden en dus te krokant worden, of ze blijven een beetje slap en vettig.

Hoe krijg je nu écht knapperige uitgebakken spekjes?

Pan? Nee!
Zodra je denkt aan het bakken van spekblokjes of reepjes grijp je doorgaans meteen naar de koekenpan en gooi je daar een scheutje olie of een beetje boter bij. Stop, nee, leg die pan maar weer terug! Want de allerbeste manier om spekjes (en bacon) te bereiden is in… de magnetron.

Magnetron
De magnetron? Ja echt, op die manier krijg je de knapperigste spekjes ooit. Snijd het spek in kleine stukjes en leg deze in een lage, magnetronbestendige schaal. Dek de schaal af met keukenpapier om de spettertjes op te vangen. Stop de punten van het keukenpapier onder de schaal zodat het papier niet kan wegwaaien. Schakel de magnetron in op 600 watt en reken voor 100 gram spek ca. 4 min. Klaar ben je!

Reacties