Door DIT ingrediënt worden jouw slavinken nog lekkerder en unieker!

Oer-Hollandse slavinken zijn niet meer uit onze keuken weg te denken. Deze heerlijke gehaktrolletjes, gewikkeld in spek, zouden we het liefst elke dag wel willen eten. Maar wist je dat je de slavink een stuk lekkerder kan maken door alleen maar één simpel ingrediënt toe te voegen?

Met dit recept vind je namelijk een hele lekkere verrassing in het midden.

Wat heb je nodig?

500 gram rundergehakt
8 plakjes spek of bacon
1 theelepel zout
1 eetlepel peper
een halve eetlepel knoflookpoeder
200 gram Cheddarkaas (in blok)
boter om in te bakken
Zo maak je het:

Mix in een grote schaal het gehakt, zout, peper en knoflookpoeder.
Snijd het blok Cheddarkaas in repen van ongeveer 2 centimeter breed.
Pak een bolletje gehakt ter grootte van een tennisbal en druk het uit in een rechthoek.
Leg een reep Cheddarkaas in het midden en kneed het gehakt om de Cheddar heen.
Leg twee repen spek of bacon per gehaktstaaf neer en rol het spek diagonaal om de gehaktstaaf heen.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de slavinken gaar en tot het spek knapperig gebakken is.

Reacties