Foodie alert: Deze heerlijke poke bowls kun je zelf bij Poke Perfect samenstellen!

Alleen al van het woord ‘sushi’ krijgen wij spontaan glinsteroogjes. Je kunt ons midden in de nacht wakker maken voor een tonijn handrol of een zalm maki. Toch zijn we soms wel eens toe aan iets anders, niet iets heel anders, want hey we hebben het natuurlijk wel over SUSHI, maar gewoon een tikkeltje anders. Wij kunnen je vertellen dat we een nieuwe verslaving hebben gevonden. Tegenwoordig kun je ons niet veel gelukkiger maken, dan met een Pokébowl (spreek je uit als po-kay bowl). Eigenlijk een beetje het zusje van sushi, maar dan zitten al jouw favoriete verse vissoorten gemixt met diverse gezonde ingrediënten in één schaal.

Dit heerlijke gerecht komt uit Hawaï en bestaat dus uit sushi rijst, rauwe vis en verschillende toppings. Wij van ViralFood mochten zo’n heerlijke Poké Bowl uitproberen bij Poké Perfect. Eind maart werd er een nieuwe vestiging geopend in de gezellige stad Utrecht en wij brachten daaraan een bezoekje.

Op deze mooie en zonnige dag viel ons meteen op hoe sfeervol het terrasje eruit zag, maar dat de gezelligheid binnen zeker ook niet ontbrak. Binnen is het een kleine ruimte, maar heel knus ingericht. Onze oogjes begonnen meteen te twinkelen toen we de vitrine zagen met al dat lekkers. Bij Poké Perfect kun je kiezen uit een menu of je eigen bowl samenstellen. Wij kozen o.a. voor de Witzel bowl. Een leuk weetje: de bowl is vernoemd naar de eigenaar van Poké Perfect, Quinta Witzel. Deze heerlijke schaal bevatte zalm, avocado, komkommer, lente uitjes, sesamzaadjes, mango en hun eigen gemaakte Poké ponzu saus. Wij vonden het lekker om er ook nog een viseitjes aan te toe te voegen. Kleuriger kon deze schaal bijna niet!

poke1

De andere bowl die we zelf hadden samengesteld, was o.a. met zalm, garnalen, zoete aardappel, avocado, edamame boontjes en tempura crunchies.
pokegarn

Ze waren allebei heerlijk en erg smaakvol, geen hap was hetzelfde door de vele verschillende ingrediënten. Ook was hun eigen gemaakte soja saus een echte aanrader. Lijkt je dit allemaal erg lekker, maar houd je niet van vis? Dan kan je ook kiezen voor gerookte kip of tofu. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de sushirijst te vervangen voor quinoa, organic kale of baby greens.

De naam Poké Perfect doet er zeker eer aan, want de bowls zijn niet anders dan Perfect. Nou, misschien hebben wij toch één kritiekpuntje wat minder perfect was. De hoeveelheid die je krijgt is echt immens groot. Omdat wij het zo lekker vonden, gingen we dooreten totdat we eigenlijk misselijk van werden. We hebben een groot deel laten staan, en dat is natuurlijk zonde! Als je deze hotspot bezoekt, eet dan niet te veel van tevoren, want zo’n bowl is echt genoeg voor een late brunch en diner.

 

poke3

Niet alleen het eten is heerlijk, maar ook de prijs is fijn. Voor een gemiddelde bowl betaal je maar 10 euro, en dat is echt niets in vergelijking met wat je krijgt. Poké perfect is er niet alleen in Utrecht (Korte Jansstraat 17), maar ook in Amsterdam op de Prinsengracht. Vind je dit nou allemaal heel lekker klinken, maar ben je stiekem een beetje lui? Dan kan je als je woonachtig bent in Amsterdam de bowls ook laten thuisbezorgen.

Reacties