Gek op carrotcake? Probeer dan eens deze heerlijke courgettecake met heerlijke topping!

Wij houden, zoals veel mensen, heel erg van een goede carrotcake. Al zijn er nog steeds mensen die niet weten dat er ook echt wortel in zit. Omdat ik wat veel courgettes had, leek het mij een goed idee om ipv wortel courgette te gebruiken. Uiteindelijk kun je met veel meer groente zoete cakes bakken. En ook een goed recept voor al die mensen die dit jaar een moestuin hebben. Je komt altijd op een momnet dat je een overdaad hebt aan courgettes en de vraag wat je daar nu weer mee moet doen.

Courgette cake – voor een cakevorm van 26 cm

Nodig:

• 1/8 liter zonneblomeolie
• 200 gram suiker
• 4 eieren
• 300 gram bloem
• 2 theel baking soda
• snufje zout
• 3 theel speculaaskruiden ( of een mix van nootmuskaat, kaneel en kruidnagelpoeder)
• 1 grote of 2 kleine courgettes
• Als je er graag noten door wilt doen kun je het beste wat grof gehakte walnoten gebruiken.

Verwarm de oven voor op 180C.
Rasp de courgette grof en dep droog tussen keukenpapier.
Klop de olie met de suiker en klop er daarna 1 voor 1 de eieren door. Dan de bloem, kruiden en zout erdoor kloppen. Schep op het laatst de courgette erdoor. Doe alles in de cakevorm en zet 45-55 minuten in de oven. Het moet wel bruin zijn maar nog iets zacht van binnen. Even afkoelen en dan de cake uit de vorm helemaal laten afkoelen.

Nodig voor de topping:

• 200 gram roomkaas
• 70 gram boter
• 35 gram poedersuiker
• 25 gram honing

Zorg dat de roomkaas en boter op kamertemperatuur zijn. Haal dus uit de koelkast als de cake de oven ingaat. Klop alles door elkaar en smeer op de afgekoelde cake.

Ik had zelf geen roomkaas in huis maar nog wel een pakje monchou, dit werkte ook prima. Je kunt er voor een extra smaakje nog wat sap van een citroen of sinaasappel door roeren.

Gek op andere recepten van Lien? Probeer dan deze heerlijke Indiase bonen curry!

Reacties