Gek op eiersalade? Dit is een heerlijke speciale en pittige variant!

Een echte klassieker met Pasen is natuurlijk een eiersalade. Heerlijk als bijgerecht, bij een krop sla of op een toast. Dit is DE manier om jouw eigen heerlijke pittige eiersalade te maken!

eiersalade

“Ik houd van een beetje pittige eiersalade en daarom maak ik hem met truffelmayonaise, chiliflakes en rucola. Heb je nog wat ham over, dan kan die er fijngesneden eventueel ook nog door.”

Wat heb je nodig voor de lekkerste eiersalade?
– 8 hardgekookte eieren
– handvol rucola, grof gesneden
– 1 el truffelmayonaise
– 2 el Belgische mayonaise
– 3 el Griekse yoghurt
– versgemalen zwarte peper
– zout
– chiliflakes

Zo maak je het!
Pel de eieren en snijd ze met behulp van een eiersnijder in partjes. Doe driekwart van de rucola erbij. Klop alle mayonaise en de yoghurt door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing voorzichtig door de eieren en doe de salade over in een mooie kom. Maal er nog wat peper boven en bestrooi met de chiliflakes en de rest van de rucola.

BRON: De keuken van Colette

Reacties