Grootmoeders recept: Dit is de allerlekkerste Hache variant!

We kennen allemaal de hachee van onze moeders nog wel. De geur die het door het hele huis verspreidde… Heerlijk! Gelukkig kan je ‘m ook heel makkelijk zelf maken. Je hebt er alleen wel wat tijd voor nodig, aangezien hachee 3 uur op het vuur moet staan. Maar dat is het zeker waard, want het is heerlijk! Probeer maar.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

5 uien
50 gram boter
600 gram hacheevlees
zout en peper
2 eetlepel bloem
1 runderbouillonblokje
0,5 liter warm water
2 eetlepel azijn
1 theelepel suiker
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
Wat moet je doen?

Snijd de ui in stukken en smelt de boter in een braadpan. Braad het vlees onder constant roeren aan.
Voeg er na 2 minuten de ui aan toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper
Bestuif het mengsel met wat bloem en roer dat vervolgens goed door elkaar.
Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg daarna 0,5 liter warm water toe. Het vlees met net onder het water staan.
Voeg dan de suiker, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng het langzaam aan de kook.
Doe de deksel schuin op de pan en laat het geheel 3 uur lang sudderen op laag vuur.

Zin in nog meer grootmoeders recepten? Probeer ons hete bliksem recept!

Reacties