Handig! Gebruik zout voor deze vijf huishoudelijke klusjes

De meeste mensen hebben wel een busje zout in huis. Grof zeezout in een molentje voor over het eten of gewoon een flinke bus keukenzout. Na het lezen van deze tips koop je sowieso een groot pak, want wij wisten niet dat zout zo handig kan zijn! Je kunt er van alles mee schoonmaken en dat is prettig, want het is erg goedkoop en natuurlijker dan alle chemische middeltjes uit de supermarkt. Het kan ook heel goed van pas komen als er een klein ongelukje gebeurt in huis.

Zout komt al gauw van pas.

1. Rode wijn

Leuk, zo’n feestje, maar als iemand een glas rode wijn laat vallen over je lichte tapijt is het minder leuk! Gelukkig is hier een heel handig trucje voor om een rode vlek te voorkomen. Probeer zoveel mogelijk rode wijn weg te deppen met een keukenpapiertje. Ga niet wrijven! Strooi dan zoveel zout op de vlek totdat je geen rood meer ziet. Laat de vlek opdrogen. Je zult zien dat het zout de wijn opzuigt. Gebruik de stofzuiger om alles weg te halen en je zult zien dat de vlek weg is.

2. Ei

Heb je een ongelukje gehad met de eierdoos? Het plakkerige eigeel kan vervelend zijn om op te ruimen, want het blijft al erg snel plakken. Door er zout overheen te strooien wordt het ei minder plakkerig en is het makkelijker om op te vegen.

3. Brand

We hopen dat he nooit gebeurt, maar het kan voorkomen dat je vlam in de pan krijgt. Dit soort brand komt door de olie in de pan. Water bij olie is geen goed idee, daarom hoor je altijd de deksel op de pan te doen. Heb je geen deksel in de buurt? Grijp dan het keukenzout. Strooi dit over de vlammen totdat ze uit zijn. Het zout dooft het vuur erg snel!

4. Verstopte gootsteen

Heb jij meer dan eens een klont haren uit het doucheputje moeten vissen? Dan was je er gelukkig nog op tijd bij, want het haar kan zich ook dieper in de pijpen verstoppen. Om dit op te lossen kun je een mengsel maken van een kwart kopje baking soda en een kwart kopje zout. Meng dit en giet het in het doucheputje of de gootsteen. Giet daarna een kop witte azijn erin. De combinatie zal beginnen te bruisen waardoor vettigheid oplost en haar doorspoelt.

5. Mieren

Heb jij ook zo’n hekel aan mieren? Vooral in de zomer komen ze gauw even een kijkje nemen bij ons in huis. Giet een lijn van zout op de plekken waar ze het huis binnendringen om ze te weren.

Bekijk onderstaande video voor meer handige zout hacks.

Reacties