Heb je motten in je voorraadkast? Op DEZE manier kom je er snel vanaf!

Motten zijn nou niet bepaald heel fris. Ze bijten, prikken of zoemen niet. Maar onze kleding is niet helemaal veilig in de buurt van een mot. Als we dan een kast openen en we zien allemaal gaten in onze favo trui, worden we nou niet bepaald gelukkig. Wij hebben een paar trucjes waarmee je er gemakkelijk vanaf komt!

Niet alleen in kledingkasten kun je motten tegenkomen, maar ook in voorraadkasten. De mot die we daar vinden komen af op gedroogde producten als granen, crackers, rijst en ander opgeslagen voedsel. De kleding motten komen zoals je natuurlijk al zou denken af op natuurlijke vezels zoals wol, linnen, zijde of bont.

Naast gaten, kunnen deze beestjes ook huidschubben en uitwerpselen in de vorm van zandkorrels achterlaten in de kledingkast.

Als je te maken met kledingmotten in huis, dan kun je het beste alle kleding uit de kasten halen en alles wassen op de temperatuur die aangegeven staat in het waslabel. Heb je een droger? Stop dan daarna je kleding hierin. Op deze manier dood je alle eventuele eitjes en larven van de motten op elk kledingitem.

Een andere makkelijke manier om van motten af te komen is door op de bodem van je kast een paar doekjes besprenkeld metcederhoutolie te leggen. Larven houden hier niet van. Motten worden ook afgeschrikt door andere sterke geurstoffen zoals lavendel, rozemarijn, tabak en kamfer. Hiervoor hoef je niet stad en land af te gaan, want je vindt deze oliën gewoon bij drogist of natuurwinkel.

Reacties