Heerlijk recept: ij cheesecake van Jamie Oliver met maar 6 ingredienten!

Als we een ding over Jamie Oliver zeker weten, is het wel dat hij goed wegwijs is in de keuken. Hij flanst de lekkerste gerechten in elkaar, maar weet ook wel hoe hij een verrukkelijke cheesecake maakt. En dat laatste hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo heb je maar zes ingrediënten nodig voor deze banaan-chocoladeijscheesecake.

Ingrediënten
150 gram pure chocolade
300 gram digestieve koekjes
30 gram boter + extra om in te vetten
8 overrijpe bananen
500 gram (light) roomkaas
225 gram dulce de leche

Zo maak je het:

Vet een springvorm in en bekleed de vorm met bakpapier. Besmeer ook het bakpapier met boter.
Smelt 50 gram van de chocolade au bain-marie.
Doe de koekjes in een keukenmachine en maal tot ze helemaal fijn zijn. Voeg de gesmolten boter en gesmolten chocolade toe en laat de keukenmachine draaien tot de ingrediënten zijn vermengd.
Verdeel het koekjesmengsel daarna over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Pel de bananen en doe ze in de keukenmachine en voeg de roomkaas en dulce de leche toe. Laat de keukenmachine aanstaan tot de ingrediënten zijn vermengd. Schenk het mengsel daarna over de koekjesbodem.
Plaats de springvorm in de vriezer en laat het hier een nacht staan. Haal de ijstaart twee uur voor het serveren uit vriezer en plaats ‘m in de koelkast.
Rasp de overgebleven 100 gram chocolade en garneer de bovenkant van de cheesecake hiermee.
Snijd daarna in stukken en serveer.

Reacties