Het geheim voor het maken van de allerlekkerste bami goreng? DIT is genieten!

Het geheim van de lekkerste bami goreng onthuld!

Het grote geheim zit niet in de ingrediënten die gebruikt worden. Het heerlijke noodle gerecht maken we vaak zelf of bestellen we bij onze favoriete toko. Maar het is toch lastig om hem zelf net zo lekker te maken als bij een restaurant. Want wij Nederlanders vergeten vaak iets essentieels!

John Halvemaan
John Halvemaan, topchef van beroep, deelt de beste tip die ik in tijden heb gekregen. De ultieme bami goreng tip!

John heeft een Indonesische vrouw en woonde lange tijd in Indonesie. Hier leerde hij ultiem koken. Het geheim zit hem in het apart bakken.

Dit houdt in dat de soorten groenten één voor één wokt/bakt. Bijvoorbeeld: je bakt eerst de prei en wanneer dit gaar is haal je het uit de pan en zet je het aan de kant. Hetzelfde geldt voor blokjes paprika, de kool, de vleesstukjes, de ui en/of lente-ui.

Ei bereiden
Ook een ei bak je apart per persoon. Kluts het ei een beetje door elkaar, vouw het dubbel en maak er kleine stukjes van. Kook ook de bami apart en zet dit aan de kant wanneer het gaar is. Nu is het tijd om alles bij elkaar in een pan te doen. Doe alle ingrediënten in een (wok)pan, voeg wat sambal, peper en zout toe. Bak het geheel lang en goed. Wees niet te voorzichtig, maar let erop dat de het niet aanbrandt in de pan. Haal de bami van het vuur en genieten maar!

Reacties