Hmm, op deze manier heb je je sperzieboontjes nog nooit gegeten!

Sperzieboontjes zijn enorm veelzijdig, maar hoe vaak eet je ze wel niet op exact dezelfde manier? Eet jij ze ook alleen maar gekookt en zonder verdere poespas? Zonde, je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken!

Neem nou deze heerlijke Griekse sperzieboontjes!

Dit heb je nodig:

300 gram sperziebonen
2 eetlepels tomatenpuree
1 teentje knoflook
halve ui
200 milliliter water
snufje zout en peper
1 theelepel oregano
Zo maak je het:

Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Snipper de ui en pers de knoflook.
Giet een scheutje olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook totdat de ui glazig wordt. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
Voeg daarna de sperziebonen, de oregano en het water toe.
Laat het geheel 20 minuten pruttelen totdat de boontjes gaar zijn en het water is opgelost. Serveer met gehakt en rijst.

Reacties