HUH dit is de reden dat je het kroontje van een aardbei wél moet eten!

Aardbeien zijn echt heerlijk! Je kunt ze toevoegen in een salade, maar ook in je dessert. Daarnaast zijn aardbeien ook nog eens goed voor je. Normaal gesproken eet je alleen de vrucht op, maar nu blijkt dat het kroontje ook heel gezond is.

kroontje

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je het kroontje van de aardbei niet moet verwijderen, maar juist ook moet eten. Normaal hebben we natuurlijk geleerd om een kroontje te verwijderen, maar nu moet je dit weer afleren. Misschien klinkt het een beetje onsmakelijk, maar dat is het niet.

De smaak van het kroontje schijnt namelijk in de buurt van de smaak van spinazie te komen. Maar dat is niet het enige positieve, het heeft ook nog gezondheidsvoordelen. Zo zou het de pijn in je gewrichten verlichten en goed zijn voor je maag en darmen. Je moet daar wel heel veel kroontjes voor eten. De gesneden aardbeien verliezen snel hun vitamientjes en smaak. Daarom kun je de volgende keer dus beter het kroontje erop laten zitten.

Als je het niet zo fijn vindt om het kroontje erop te laten zitten, kun je natuurlijk ook een gehele aardbei in een smoothie verwerken.

Reacties