Ken jij Mongoolse kip al? Heerlijk mals en met de allerlekkerste kruiden!

Kip, het meest gegeten stukje vlees over de hele wereld!

Buiten het feit dat kip hartstikke lekker is, is het ook nog eens gezond omdat het hoogwaardige bronnen van eiwitten en goede vetten zijn. Vandaag hebben we een wel heel lekker kip gerecht: Mongoolse kip. Eenvoudig om te maken en binnen no-time op tafel en super lekker door alle heerlijk kruiden. Leer hier hoe je ‘m maakt!

De ingrediënten:

– 2 e.l. olie
– 2 e.l. verse geperste gember
– 500 gr kipdij filet
– 1 e.l. maizena
– 2 bosjes gesneden lente uitjes
– 1 e.l. verse geperste knoflook

Lees op de volgende pagina hoe je het maakt!

ngrediënten voor de saus:

– 120 ml water
– 90 gr bruine suiker
– 1 e.l. sesamolie
– 120 ml sojasaus
– 2 e.l. Hoisin saus
– 2 e.l. maizena
– 1/4 tl zwarte peper

De bereiding:

– Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en meng het geheel tot de bruine suiker is opgelost en zet aan de kant.
– Besprenkel de kip met maizena, verhit een wok met olie en bak de kip op hoog vuur gaar. Voeg hierna de knoflook en gember toe en bak circa 30 seconden mee
– Giet de saus in de pan en voeg het witte gedeelte van de lente ui erbij. Even sudderen tot de saus dik begint te worden
– Voeg vervolgens het groene gedeelte van de lente ui toe ter garnering en roer het gerecht door elkaar
– Serveer de Mongoolse kip met rijst en groenten naar keuze

Smullen maar!

Reacties