Komen jouw glazen ook vaak uit de vaatwasser met aanslag? Zo niet meer!

Iedereen kent het wel: je pakt een glas uit de vaatwasser en deze zit vol met witte strepen en vlekken. Het is een offe of witte aanslag op glazen. Ben je ook benieuwd hoe dit komt en hoe je het kunt voorkomen? Lees dan snel verder!

Witte aanslag kan komen door kalkaanslag of door glascorrosie. Om erachter te komen wat de aanslag op je glaswerk veroorzaakt, kun je een druppel azijn op het glas uitwrijven. Bij kalkaanslag verdwijnt of verplaatst de witte waas. Als er niets gebeurt dan heb je te maken met glascorrosie. Vaak ziet het eruit als een doffe of witte aanslag, maar je kunt ook gekleurde vlekken, strepen of krassen in het glas zien.

Kalkaanslag kun je makkelijk in de vaatwasser verwijderen. Het enige wat je nodig hebt, zijn twee tabletten kunstgebit reiniger. Klinkt misschien een beetje gek, maar toch is het zo. Zet alle aangetaste glazen in de vaatwasser, legt de twee tabletten in het bestekmandje van je vaatwasser en draai een standaard vaatwasprogramma. Daarbij hoeven geen vaatwastabletten.

Kalkaanslag voortaan voorkomen? Voeg voldoende zout toe als dit niet in de combi-tablet zit, en stel de vaatwasser in op waterhardheid, deze kun je ook hoger zetten.

Komt het door glascorrosie? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Reacties