Kook jij jouw spruitjes wel eens in melk? Dit is de reden waarom dat veel beter is!

Spruitjes, sommige zijn er dol op. Terwijl anderen last krijgen van maagzuur wanneer ze deze groenten eten. Spruiten zijn een van de meeste gezonde groenten.

Ze zitten vol met vitaminen, mineralen en zijn rijk aan vezels. Ze zorgen voor een goede spijsvertering, helpen acne verminderen en verbeteren de hersenfuncties. Kortom: Spruiten zijn hartstikke gezond

Spruiten zijn dus erg gezond en voedzaam. Maar helaas zijn er veel mensen die een nadeel ervaren wanneer ze deze groente groente eten. Sommige krijgen namelijk last van maagzuur nadat ze spruitjes hebben gegeten. Gelukkig bestaat er een simpele en effectieve manier om dit probleem te voorkomen. Hoe? Kook je spruitjes in melk!

Door je spruiten in melk te koken, krijgen de spruiten een romige smaak en hierdoor krijg je minder snel last van maagzuur. Doe bij de melk een klein beetje suiker en wat nootmuskaat en je spruiten zullen heerlijk smaken! Daarnaast liggen de spruiten niet zo zwaar op de maag en krijg je minder last van die vervelende oprispingen. Een win-win situatie toch?!

Vond je dit een leuk artikel?

Reacties