Dit is de heerlijke koolsla/krautsalat zoals onze Oosterburen het maken!

Groenten zijn hartstikke gezond, maar als je niet zo goed weet wat je ervan moet maken, kan het redelijk saai zijn om te eten. Gelukkig kan groente veranderen in een smaaksensatie als je maar weet hoe je het moet bereiden. Neem nu bijvoorbeeld eens de witte kool of spitskool. Op zich niet erg bijzonder, maar het wordt toch opeens een culinair pareltje als je ‘m omtovert tot heerlijke koolsla. Het mooie? Dit recept is helemaal niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten
1 kleine spitskool (700 gram)
1 eetlepel kummelzaad
snufje suiker
6 eetlepels witte wijnazijn
6 eetlepels zonnebloemolie
6 stengels peterselie
zout
peper

Zo maak je het:

Haal de buitenste donkergroene bladeren van de spitskool af. Verwijder het harde deel van de spitskool en snijd de rest vervolgens in dunne reepjes.
Rooster de kummelzaadjes in een koekenpan (gebruik geen vet).
Doe de kool en kummelzaad in een ruime kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg ook de suiker, witte wijnazijn en zonnebloemolie toe.
Ontdoe de peterselieblaadjes van de steel en snijd het in kleine stukjes. Doe dit ook in de kom en kneed alles met je handen tot de ingrediënten goed zijn vermengd.
Plaats de kom in de koelkast en laat de smaak minstens 15 minuten intrekken. Eetsmakelijk!

Dol op lekkere recepten? Probeer dan ook: Deze heerlijke tomatensaus balletjes met extra groente!

Reacties