Met DIT trucje glanst je inductiekookplaat weer als nooit tevoren.

Kook je op een inductiekookplaat? Dan ben je vast blij met het feit dat je de plaat heel snel en makkelijk schoon krijgt. Je haalt er gewoon zo een doekje overheen! Toch heeft een inductiekookplaat heelaas ook wat nadelen als het om schoonmaken gaat.

Een inductiekookplaat heeft een glanzend oppervlak en daardoor zie je vlekken en ingebrande etensrestjes meteen. Wat je vooral niet moet doen is het vuil verwijderen met een schuursponsje, want dan beschadig je de kookplaat enorm. Als je last hebt van aangekoekte etensresten die je niet zomaar met een doekje weg kan halen, hebben wij een tip voor jou.

Als je de inductiekookplaat goed wilt schoonmaken kun je het beste met een siliconen spatel over de vlek gaan. Hiermee beschadig je de kookplaat niet en komt het vuil goed los.

Vervolgens maak je een schoonmaakmiddeltje door een pasta te maken van vier eetlepels baking soda en een beetje water. Daarna wrijf je de pasta over de kookplaat. De volgende stap ik om een warme, natte theedoek op de pasta te leggen en de pasta ongeveer een half uur te laten zitten. Op het laatst wrijf je het schoon met een theedoek en ziet je inductiekookplaat er weer spik en span uit!

Reacties