MET DIT TRUCJE HOUD JE AARDBEIEN WEL EEN WEEK GOED! HAD IK DIT MAAR EERDER GEWETEN…

In Nederland worden aarbeien massaal gegeten, dit is niet erg omdat ze ook erg veel stoffen bevatten die goed zijn voor ons lichaam. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C, kalium en foliumzuur.

Het grote nadeel aan aardbeien is dat ze snel niet meer vers zijn, dit komt omdat het ‘zacht’ fruit is. Gelukkig hebben wij een trucje gevonden om aardbeien een week lang goed te houden. Super handig toch?

De benodigdheden zijn een beetje azijn en wat water. Pak vervolgens een kom en vul deze voor 1/4 met azijn en vul daarna de reset aan met water (we raden aan om een maatbeker te gebruiken) Leg vervolgens de aardbeien in de kom en laat ze 10-15minuten weken. Hierna haal je ze uit het water en stop je ze in een vergiet.

Spoel ze niet af! Schud ze voorzichtig uit en leg ze op een velletje keukenpapier. Laat liggen tot de aardbeien helemaal opgedroogd zijn en doe ze vervolgens terug in hun bakje. Je zult merken dat de aardbeien nu veel langer meegaan!

Hieronder zie je een bakje dat een week oud is, zonder de azijn behandeling.

En hieronder een bakje aardbeien van een week oud met de azijn behandeling!

DEEL DIT BERICHT MET AL JE VRIENDEN EN FAMILIE OP FACEBOOK!

Reacties