Mmm.. deze Aziatische komkommersalade is een heerlijke frisse variant voor de zomer!

Nu het lekker weer aan het worden is heb je zin in lekkere verfrissende gerechten. Deze Aziatische komkommer salade is de aanrader van de dag. Het is een makkelijk te bereiden gerecht en enorm gezond! Ik zie dit recept als een heerlijke gezonde snack voor elk moment.

IMG_7324-1024x768

Wat heb je nodig?
2 komkommers
1 el sesamzaadjes
2 el sesamolie
sap van 2 limoenen
2 el honing
1 el zout
snufje rode chilivlokken

Hoe maak je het?
Was de komkommers. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes (hoe dunner, hoe beter). Plaats de komkommer in een vergiet, strooi er het zout overheen en laat een half uurtje staan om het overtollig water te verwijderen.

Maak ondertussen de dressing door de sesamzaadjes, sesamolie, het limoensap, de honing en de chilivlokken door elkaar te mengen.

Leg een schone handdoek of theedoek klaar, verdeel de komkommer hierover (in gedeelten) en dep de komkommer voorzichtig met de andere helft droog. Ga zo door tot je alle komkommer gehad heb.

Verdeel de dressing over de komkommer en serveer direct.

Wil je wat van de komkommer salade bewaren? Geen probleem! (ik maakte een grote voorraad bijvoorbeeld en nam hiervan lekker steeds een kleine portie mee naar m’n werk). Bewaar de komkommersalade in een afgesloten plastic bak. De komkommer zal naarmate hij langer staat wel wat water afgeven.

Reacties