Mmm.. met dit recept maak jij zelf de lekkerste knoflook saus OOIT!

Knoflooksaus is lekker bij zoveel dingen.. Shoarma, bij de patat.. Of het allerbelangrijkste: Bij een zomerse BBQ! Het hoort er gewoon bij, zonder knoflooksaus geen feest. Maar wij hebben nu het allerlekkerste recept om het zelf te maken. Vanaf nu zal je het nooit meer in de supermarkt kopen en iedereen zal jou om het recept vragen. Ben jij er klaar voor?

knoflooksaus2-e1497472625898

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

1 bol knoflook
1 eetlepel olijfolie, extra vierge
50 milliliter yoghurt
50 milliliter mayonaise
13 gram bieslook
peper (optioneel zout)

Hoe werkt het?

-Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het bovenste kapje van de knoflookbol en zet hem in de ovenschaal. Besprenkel de bol met een beetje olijfolie en laat hem 45 minuten lang in de oven staan. Kijk na 30 minuten even of het goed gaat met de bol en hij gaar wordt. De tenen moeten zacht zijn.
-Haal de knoflook als de tijd om is uit de oven en haal 4 teentjes uit de bol. Doe dit samen met de yoghurt en mayonaise in een blender of in de beker van een staafmixer. Pureer het fijn.
-Snijd de bieslook in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de saus. Breng op smaak met een beetje peper en eventueel zout.
-Geniet!

Reacties